De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten


Brinkman baksteencentrum presenteert: FixBrick circulair droogstapelsysteem

FixBrick® is ontstaan door de vraag vanuit de markt naar duurzame en circulaire producten. Met FixBrick® kunnen standaard handvormbakstenen van Caprice Baksteen gestapeld worden met een kunststof connector. Deze connector verbindt de stenen onderling, waardoor het gebruik van metselmortel en voegmortel niet meer nodig is.

Dankzij het droogstapelsysteem kunnen de bakstenen en connectors na gebruik in zijn geheel hergebruikt worden voor een nieuw project. Afval wordt zo beperkt tot slechts verzaagde of beschadigde onderdelen. Deze onderdelen kunnen weer als grondstof dienen voor nieuwe producten.

Maar FixBrick® is niet alleen duurzaam. Het verandert ook de manier van werken. Voor dit proces is namelijk geen ervaren metselaar nodig. Na een gedegen instructie kan het opbouwen van een muur ook gedaan worden door een andere arbeidskracht. Door het droog stapelen van de bakstenen is verwerking bovendien snel én weersonafhankelijk. Zelfs met regen of vorst kan gewoon doorgewerkt worden. Het risico op vorstschade wordt niet beïnvloed door het droog stapelen van de bakstenen.

 Klik hier voor meer informatie.


‹ Terug naar overzicht