De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten


Morssinkhof Groep ontvangt vernieuwd certificaat Milieukeur productcertificaat

Morssinkhof Groep heeft onlangs het hernieuwde Milieukeur Productcertificaat K84067/05 ontvangen. Dit certificaat is tot stand gekomen op basis van het sinds 1 november 2019 gewijzigde certificatieschema Milieukeur Ongewapende betonproducten (MK.58), versie BTP.15. Het certificaat kunt u hier downloaden.

Milieukeur ongewapende betonproducten zijn van een duurzame kwaliteit

 Functionele bestratingsmaterialen en daktegels die aantoonbaar hun ‘steentje’ bijdragen aan het milieu; dat garanderen Milieukeur gecertificeerde betonproducten. Naast de functionele - en milieuhygiënische eigenschappen die gelden voor de met Milieukeur gecertificeerde betonproducten zijn het aandeel en herkomst van het gerecycled materiaal geborgd.

 Belangrijkste duurzaamheidseis

De belangrijkste duurzaamheidseis van Milieukeur is de verplichte toepassing van menggranulaat onder meer afkomstig uit gebroken puin uit de bouw en sloop of van AEC-granulaat. Dit draagt bij aan recycling, beperkt grindwinning en voorkomt dat het landschap wordt aangetast door puinstort. Milieukeur producten voldoen aan de milieuhygiënische eisen van het Besluit bodemkwaliteit.

De Milieukeur certificering is aanvullend op andere initiatieven in de betonmarkt, waaronder het BRL K11002-systeemcertificaat voor bedrijven om op een juiste wijze milieuprofielen van betonproducten te bepalen. Morssinkhof Groep beschikt ook over dit systeemcertificaat. Meer informatie over BRL K11002 vindt u hier. Het certificaat kunt u hier downloaden.

 Bron: milieukeur.nl‹ Terug naar overzicht