De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten


Morssinkhof Groep neemt Decor Son over

Morssinkhof Groep neemt het in Son en ’s-Hertogenbosch gevestigde Decor Son over. Op 4 juli heeft Morssinkhof Groep overeenstemming bereikt met de familie Witlox, eigenaar van Decor Son, over de overname.

Naast producent van betonnen bestratingsmaterialen en handelsonderneming in keramische- en tuinmaterialen fungeert Morssinkhof Groep nu ook als producent van onder andere wanddecoratiematerialen, consumentenverpakkingen zanden & siergrinden en groothandelsonderneming voor de DHZ-branche met een  ruim assortiment in bouwmaterialen en sierbestrating. Daarnaast wordt er een modern distributiecentrum welke in Son is gevestigd aan de groep toegevoegd.

Richting de markt zal er de komende tijd niet veel veranderen. Dit geldt ook voor de 100 medewerkers van Decor Son. Carol Morssinkhof, directeur Morssinkhof Groep: “Decor Son zal een zelfstandig opererende entiteit binnen Morssinkhof Groep worden en blijft gevestigd op de locaties in Son en ’s-Hertogenbosch. Vanzelfsprekend zullen we wel gaan kijken hoe we alle bedrijfsonderdelen zo effectief en goed mogelijk kunnen laten samenwerken”. Voor de klanten zal de wederzijdse input van kennis, optimalisatie van het assortiment, ketenoptimalisatie en een grotere slagkracht zo snel mogelijk zichtbaar moeten zijn.

Opvolging is de belangrijkste reden voor de overname van het familiebedrijf. Het ontbreken hiervan heeft de familie Witlox doen besluiten de continuïteit op een andere manier te waarborgen. Dat het hierbij is uitgekomen bij Morssinkhof Groep is wellicht verrassend en tegelijkertijd heel logisch. Morssinkhof Groep is de laatste jaren naast het produceren ook steeds meer gaan importeren en verhandelen. De overnames van Brinkman baksteencentrum en de Rouweler groep waartoe ook het landelijk opererende TuinVisie behoort, zijn hier de reden van. Er zijn veel raakvlakken waar te nemen in de assortimenten maar ook op productie- en logistiek gebied.

Nadat begin vorige maand al aan de markt bekend werd gemaakt dat Morssinkhof Groep door de vierde generatie Morssinkhof zal worden voortgezet als familiebedrijf, komt nu ook het bericht over de overname van Decor Son. Carol Morssinkhof: “Met de zekerheid dat Morssinkhof Groep een gerenommeerd familiebedrijf blijft, kunnen we nu ons bedrijfsportfolio uitbreiden en tegelijkertijd een stabiele basis zijn en blijven voor zowel de markt, onze medewerkers als de medewerkers van Decor Son.”

 De 118 jaar oude Morssinkhof Groep verbreedt door de overname van Decor Son niet alleen het assortiment producten dat geproduceerd en verhandeld wordt, het gaat door de overname ook de landsgrenzen over. Decor Son is een internationale verkooporganisatie, waar wordt samengewerkt met partners in binnen- en buitenland.

Over Decor Son
Decor Son is een dynamische productie- en groothandelsonderneming, die een breed assortiment artikelen voor huis en tuin levert. Met twee eigen productielocaties in Son en ’s-Hertogenbosch is Decor Son fabrikant van gips en betonnen wanddecoratieproducten en heeft eigen afvullijnen voor zanden en siergrinden. Afnemers zijn internationaal gerenommeerde retailers in de doe-het-zelfmarkt. Tevens worden e-fulfilment oplossingen geboden, waarbij gebruik gemaakt kan worden van diverse logistieke diensten zoals dropshipment Daarnaast profileert het bedrijf zich meer en meer als kennispartner. Decor Son gaat als familiebedrijf nu op in een ander familiebedrijf, waarbij de ruim 100 werknemers net als de overige medewerkers van de Morssinkhof Groep het belangrijkste kapitaal vormen. De directie van Decor  Son zal gevormd worden door Elco van Uden (operationeel) en Marc van den Molengraaf (commercieel) die beiden al zitting hadden in het MT, aangevuld met Peter Spit (groepscontroller) en Hugo Kok (algemeen). Peter Spit en Hugo Kok zullen deze taak combineren met hun functies bij respectievelijk Morssinkhof Groep en TuinVisie.

Over Morssinkhof Groep
Morssinkhof Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt producten voor de inrichting van zowel de private als de publieke leefomgeving. Met vijf eigen productielocaties in Hengelo (2), Hardenberg, Malden en Enter is Morssinkhof Groep fabrikant en leverancier van betonnen GWW- en sierbestratingsproducten. Daarnaast is Morssinkhof Groep met haar handelsonderneming Brinkman baksteencentrum in Luttenberg leverancier van straatbakstenen en gevelstenen voor de zakelijke markt. Dochteronderneming TuinVisie, met vestigingen in Enter en Utrecht, is een sterk groeiende, landelijk opererende handelsorganisatie in tuinwaren voor de consumentenmarkt. Het bedrijf verhandelt haar materialen uitsluitend aan erkende dealers en verwerkers.‹ Terug naar overzicht