De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten


Metingen tonen aan: Stilstones leveren zeer positieve bijdrage aan tegengaan geluidsoverlast

In opdracht van Morssinkhof Groep B.V. is door DGMR Industrie, Verkeer en Milieu de wegdekcorrectieterm (Cwegdek) voor lichte motorvoertuigen voor Stilstones®, geluidreducerende betonstraatstenen, bepaald. Het onderzoek is uitgevoerd conform het Reken- en meetvoorschrift geluid 2012. De waarden die uit de metingen komen tonen aan dat de Stilstones® een zeer positieve bijdrage hebben aan het tegengaan van geluidsoverlast.

De Stilstones® hebben een toplaag die bestaat uit een speciale textuur welke geluidsabsorberend werkt en waarbij de randen van de toplaag enigszins zijn afgerond zodat overrijdende autobanden gelijkmatiger rollen en minder in trilling worden gebracht. Deze combinatie zorgt ervoor dat het geluid van rollende autobanden wordt gedempt. Voor een optimale geluidreductie dienen de Stilstones® in keperverband te worden gelegd.

De geluidreductie van Stilstones® ten opzichte van het standaard referentiewegdek (DAB) is in nieuwstaat (Cinitieel) en gemiddeld gedurende de levensduur (Cwegdek) in tabel 1 weergegeven voor binnenstedelijk toepasbare snelheden. De reductie geldt voor lichte motorvoertuigen (personenauto’s) en is bedoeld voor Stilstones dat in keperverband is gelegd.Uit bovenstaande tabellen kan worden geconcludeerd dat de Stilstones® van de Morssinkhof Groep qua geluidreductie een zeer positieve bijdrage hebben inzake het tegengaan van geluidsoverlast.

Stilstones® worden geleverd onder KOMOkeurmerk en conform NEN-EN 1338 en kunnen in diverse afmetingen en kleuren worden geleverd. Tevens zijn de stenen standaard voorzien van facet en afstandhouders en zijn bijpassende hulpstukken leverbaar.

De “Verklaring Geluidreductie voor het betonstraatsteen product Stilstones® kunt u hier downloaden.‹ Terug naar overzicht