De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten


Morssinkhof Groep ontvangt certificaat inzake BRL K11002 Milieuprofielen voor betonnen infraproducten

Vandaag heeft Kiwa de eerste certificaten uitgereikt aan zeven producenten, waaronder Morssinkhof Groep, die voldoen aan de gestelde milieueisen voor betonnen infraproducten conform BRL K11002. De uitreiking vond plaats  bij het Betonhuis in Woerden.

Betonhuis Bestrating heeft samen met Kiwa een beoordelingsrichtlijn (BRL) opgesteld om transparante en betrouwbare milieuverklaringen van betonnen infraproducten te leveren onder toezicht van externe certificatie, de BRL K11002. Morssinkhof Groep heeft als lid van Betonhuis Bestrating een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming van de BRL. 

Kiwa is de certificerende instelling die de producten en processen in deze richtlijn toetst. De sectorvereniging Betonhuis Bestrating is de vereniging voor producenten van betonnen bestratingsmaterialen, voorheen BeST genoemd. De vereniging behartigt de belangen van haar leden door het bevorderen van het duurzaam produceren en aanbesteden van de producten. 

Kiwa beoordeelt op de productielocatie onder meer hoeveel en welke grondstoffen de producent heeft gebruikt. En hoeveel en welke energie er is verbruikt in het productieproces.
Met een certificaat op basis van BRL K11002 toont een producent van betonnen infraproducten aan dat het door hem gedeclareerde milieuprofiel overeenstemt met de daadwerkelijk geproduceerde producten.

Meer informatie over BRL K11002 vindt u in de flyer opgesteld door Betonhuis. Heeft u vragen over de BRL neem dan contact met ons op.‹ Terug naar overzicht